lördag, februari 28, 2009

Magsjuka och Bloggträff

Okej, jag har inte hunnit med att blogga på ett tag. Och inget Fredagstema denna fredag har det blivit för min del. Kanske kommer det senare.
Orsak: Lill-Snorpan har fått magsjuka. 

I torsdagsnatt vaknade M och jag av att hon lät i sin säng och sedan hörde vi hur hon kräktes. Vi for båda upp i ett jehu. Lyfte upp vår gråtande och väldigt nerkräkta dotter. Trösta. Byta pyjamas. Byta i sängen. Bära. Hålla. Sedan mer kräks. Ett par gånger till. Så trösta igen. Repeatknappen på. Så småningom lugnade magen ner sig något. Vi bäddade åt henne i badkaret. På en massa handdukar. Första gången som jag är glad över att amerikanska badkar är låga. Vi satt sedan en stund på golvet (på handdukar) men hon verkade somna in lugnt igen. Hon var så trött så trött. Vi gick tillbaka och försökte somna om igen. Få ett par timmars sömn.

Igår fredag blev det hemmadag för Lill-Snorpan och mig. Inte något mer kräkande på morgonen, däremot var det i blöjan av mycket lösare sort än normalt om man nu ska gå in på detaljer. Att hon var sjuk rådde inget tvivel om. Mycket tröttare än vanligt. Inte alls sitt vanliga glada och pigga jag. Ville mest bli hållen. Buren. Vyssjad. Tröstad. Det blev en dag då mina armar defintivt fick sig en ordentlig träning. Lill-Skruttan väger nu nästan 10 kilo! Det låter kanske inte mycket men det känns efter en hel dags bärande. 

Självklart blev bloggträffen med SunnySwede hemma i vår lägenhet inställd. Dock inte totalinställd. Istället ändrades planerna något och jag gick ensam och träffade hela SunnySwedes supertrevliga familj på Outback Steakhouse medan M stannade hemma med Lill-Snorpan. Jag lämnade hem och familj mitt i värsta kaoset. Hade endast gett henne mjölkersättning under dagen. Ingen fast mat. Men M tyckte minsann att lite gröt vore nog bara bra. Så sagt och gjort, när han skulle mata så var det gröt och fruktpuré som stod på middagsmenyn. Det gick bra. Ett tag. Men just när jag satt på mig ytterkläderna för att gå så kom allt i retur. Oj! Man känner sig som världen sämsta mamma och fru när man i den stunden säger "Puss älskling, men jag måste springa nu för att hinna!" Till mitt försvar är väl att jag själv ifrågasatte grötvalet. Samt att M faktiskt sa att jag skulle gå för att hinna i tid. Att han skulle fixa det hela. Alltså lämnade jag nedkräkt bebis, nedkräkt golv, stol samt make till maken själv att städa upp.


Väl framme vid Outback Steakhouse hade jag sedan en supertrevlig kväll! SunnySwede är lika rolig och trevlig IRL som hon är på sin blogg! Hennes familj också. Verkligen roligt att ha fått träffa hela familjen. Jag är grymt imponerad av hennes båda söner Lill och Lång! Det känns som om de barn jag mött via bloggarna är helt exceptionellt charmiga, mysiga och underbara! Både Annikas dotter och nu SunnySwedes söner! Kvällen gick förstås snabbt i så trevligt sällskap. Jag hoppas verkligen att vi kommer kunna ses igen. Och att M och Lill-Snorpan ska kunna vara med nästa gång. Och då skulle jag även mer än gärna vilja se om Lill kanske lyckats träna in det där nya trolleritricket??!! Det där med att förvandla en penny till en hamburgare! 
TACK för en jättetrevlig kväll!!

Nu idag är det lördag och efter en liten bajsolycka hemma med akutbad som följd (det var varken M eller jag...) gick vi sedan ut på en promenad i staden. Först en brunch och fika på AQ Café. Självklart klämde vi varsin semla då!!! Vi lyckades även att dela bord med tre svenskar varav den ena var Henrik Lundqvists fru!! Något undertecknad inte alls fattade utan det var något M upplyste mig om när vi gick därifrån. Hm, jag ÄR verkligen usel på detta med kändisar! Självklart kände inte M heller igen henne, men han tjuvlyssnade något mer än jag på deras konversation och kunde lägga ihop två och två. Själv hörde jag  ju att de pratade om en Henrik men fattade ändå inte att det handlade om DEN Henrik! Jaja, det var ju lite skoj i efterhand trots allt.

Sedan tog vi oss ner till "vår" djuraffär Whiskers där vi handlar den mesta maten till katterna.Detta är verkligen Den Lilla affären med det Stora utbudet! Vi hittade t o m den råa specialmaten som Tazo äter. Det blev alltså lite uppbunkring av mat både till Lipton och Tazo innan vi åkte hemåt. Lill-Snorpan är klart bättre idag om än fortfarande inte helt tillbaka på topp. Men det känns som det går åt rätt håll. Skönt! Ikväll blir det nog en ganska lugn hemmakväll skulle jag tro. Tror vi alla känner oss lite småslitna fortfarande efter senaste dagarna (och nätternas) händelser.

12 kommentarer:

Fritt ur hjärtat sa...

Usch magsjuka på den lilla. Hoppas du och M klarat er. Du är inte ensam om att inte känna till folk! Henrik VEM?

Saltistjejen sa...

Fritt ur Hjärtat,
än så länge har vi klarat oss. Vi får väl se om det blir något nu under dagen eller morgondagen för det verkar vara ett par dagars inkubationstid. Iallafall om man jämför med Lill-Snorpan som nog blev smittad i måndasg och sjuk i torsdagsnatt.
Haha! Henrik Lundqvist. Ja, det kasnke inte är någon stor kändis egentligen, hahaha! Men han är känd här i NY eftersom han är mycket omtalad målväkt i NY Rangers. Så OM man råkar vara intresserad av hockey och från NY eller Sverige så känner man nog till honom. Annars inte! :-) Själv är jag ju en gammal "hockeyfantast" (inte nu längre) men har gått på ett par Rangersmatcher här och då sett Lundqvist i målet vilket varit otroligt roligt! :-)
Men som sagt, det är inget konstigt att man inte alls känner till vem Henrik Lundqvist är om man inte är hockeyintresserad. Så stor som t ex Foppa (som de flesta känner till oavsett sportintresse) är han ju inte.
Kram!

KARLAVAGNEN sa...

Öh, vem är Henrik L?

KARLAVAGNEN sa...

Jaha, en ishockey spelare. Okay...

Taina sa...

Åh nej! Drabbades ni också av magsjukan och stackars lilla Lill-Snorpan då. Smart med badkaret.
Vad kul att träffa andra bloggare IRL (jag fick faktiskt fundera först...)!
Idag ska vi BAKA semlor ;)
Kram

Saltistjejen sa...

Karlavagnen,
haha ja en ishockeymålis. Som sagt igenn stor kändis, men jag ahr skrivit lite om Rangers och Henrik här förut i bloggen så jag tänkte inte på att jag kanske borde skrivit vem han är i detta inlägget. Sorry!


Taina,
japp, här är det magsjuka. Än så länge har M och jag klarat oss tack o lov. Men lill-tjejen är fortfarande inte helt bra. Tyvärr.
Jätteskoj att träffa bloggare IRL! Och SunnySwede och hennes familj var såååå trevliga! :-)
Lycka till med semmelbaket!
Kramar!

Petchie75 sa...

Stackars lilla Ella, magsjuka är INTE kul! Och stackars föräldrarna också, och kanske framförallt snälle M ;-) Låter jättemysigt med ännu en bloggträff - snacka om att du bor mitt i bloggsmeten, hur många har varit på besök nu i NYC?
Ha ha, jag visste iaf vem Henrik Lundqvist var men hans fru hade jag aldrig känt igen - är hon "känd"? Den enda svenska "hockey-frun" jag känner till är den där Emma Andersson - är det inte också en Henrik hon är tillsammans med!?

Victoria sa...

Åh, vad roligt det var att ses! Du finns också på min sida, jag hoppas att det är OK?! Säg till annars så tar jag bort bilden. Vi måste komma upp på en längre tripp nästa gång så vi får träffa M, Ella och bägge missarna också!

Många kramar//Vic

Saltistjejen sa...

Petra,
ja det är inte så jättekul för vare sig Lill-Skruttan eller oss. Fast vi har inte blivit sjuka än tack o lov. Hoppas vi klarar oss undan. Så värst är det självklart för den lilla.
Haha, nej jag tror inte Henriks fru är särskilt känd?? Anledningen at M förstod tt det var just Henriks fru var för att han "tjuvlyssnade" en delm på deras samtal och kunde sedan lägga ihop två och två. DET kunde inte jag, hahaha! Men sedan efteråt när M frågade "FATTADE du inte????" och berättade det han hört så insåg även jag att hon måste vara gift med (eller iallafalll sambo med) Henrik Lundqvist.
Emma Andersson är väl tillsammans med Z va?? Och ja han heter väl också Henrik. Fasiken vad många Hockey-Henrikar det finns då!!! Ena Sedin-tvillingen är väl också en Henrik om jag inte minns fel??
Kramar!

Saltistjejen sa...

Vic,
jaaaa visst var det sååå skoj att träffas!! jag tycker det var jättekul! verkligen! Och nejdå inte gör det ngt att du har bild på mig på din blogg! Jag har ju en på dig OCH en på dina underbara söner! :-)
Självklart vorde det skoj om ni kommer hit på ngn mer liten tur. Kanske när det är varmare då???
Kram!

Marianne sa...

Hahahaha, BLOGGSMETEN var ju för roligt! Men det stämmer nog tror jag, du är nog den som har träffat flest bloggare IRL?

KUL att träffa Victoria, ja, hon verkar verkligen riktigt trevlig och mysig. En av de bloggarna jag verkligen gillar.

Jag har redan fått svar på min fråga: Henrik Vem? Nu vet jag att det var en hyckeyspelare och inte alls konstigt att jag inte visste : )

Hoppas nu att alla magsjukor har flugit sin kos och att ni allihop är friska.

KRAMAR!

Anna, Fair and True sa...

Usch för magsjuka! Hoppas lilltjejen mår bättre nu!

Jag hade nog också känt igen Henrik! Men så gillar jag sportpanelen på SVT Morgon (måndagar) samt besöker skvallersajter mer än jag borde! :)