lördag, juni 13, 2009

Fredagstema - Halvårskoll

Fredagstema igen. Det är fortfarande Annika, Desiree och Petra som står för temat. Denna vecka är temat Halvårskoll. Detta innebär att man ska visa ett foto från varje månad detta år, alltså januari-juni. Ett jätteroligt tema, men fy vad jag tyckte det var svårt!!! Ni som känner mig vet ju att jag fotar i tid och otid vilket resulterar i väldigt många foton varje månad. Hur ska man kunna välja ett enda som ska representera den månaden? Jag tar ju heller inga sådana där vackra och proffsiga foton som vissa, så att man kan välja något riktigt snyggt foto. Nej, jag fotar ju mest lite "dokumentärt". Dessutom tycker jag att vi gjort en hel del hittills i år och det är även svårt att välja representativa månadsbilder på grund av detta. På grund av att jag ibland haft otroligt svårt att välja en endaste bild så har jag valt att representera vissa månader med ett kollage istället för enbart en bild. Fusk?!? Kanske...
Jag tar ju dessutom en hel del små filmsnuttar stup i kvarten. Så för att ytterligare "fuska" lite tänker jag helt enkelt lägga ut "månadens film" också!
Här kommer ett försök till urval bland bilder och filmer. Håll till godo.


JANUARI

Månadens Bild

Strax efter nyår for vi en sväng till M´s familjs sommarhus i Skåne. Det var en strålande vinterdag med rimfrost i träden. Med rök ur våra munnar kunde vi njuta av stillheten och senare även en härlig fika hos de underbara grannarna.
Allt kändes så svenskt. Landskapet med de röda husen, skogen, hagarna, åkrarna och inte minst semlan som vi fikade på...


Månadens Film


I januari kunde Lill-Snorpan sitta själv för första gången. Här ett smakprov på det!



FEBRUARI

Månadens Bild

Så var han här då. Vår senaste tillökning i familjen! En tidig morgon i mitten på februari, Valentine´s Day närmare bestämt, åkte vi till Poughkeepsie och hämtade hem honom - vår lilla Tazo!


Månadens Film



Lill-Skruttan var på ett alldeles strålande humör en kväll och M busade lite extra med henne.



MARS

Månadens bild


Återigen på svensk mark, denna gången ensam med Lill-Skruttan. Träffade familj och vänner vilket innebar resa både till Stockholm och Skåne. En av höjdpunkterna var att återse nästan hela Ume´gänget igen. Endast en av oss i "gänget" saknades. Vi är och har varit utspridda på olika håll sedan vi slutade universitetet men försöker att träffas en gång per år. De som kan komma kommer. Förra året lyckades alla att komma vilket kändes helt fantastiskt. Detta året var vi som sagt en kvinna kort. Men det underbara är ändå att när vi ses känns det som om det kunde varit igår.


Månadens Film



Lipton och Tazo har efter ett par veckor blivit riktigt bra vänner. De gosar och sover ofta ihop, men framförallt så leker de. Det kan gå rätt häftigt till ibland. Som här.


APRIL

Månadens Bild

I april bytte jag jobb. Min sista dag blev en dag fylld av överraskningar och med skratt, glädje, vemod och lite sorgsenhet. Det är alltid jobbigt att avsluta och ta avsked av folk man tycker mycket om. Jag fick dock med mig en otroligt varm härlig känsla i magen när jag lämnade labbet för sista gången. Många sköna minnen jag tar med mig från denna tiden. Och vänskap som jag vet kommer fortsätta nu utanför jobbet. I april var vi också bjudna på bröllop. En fin vigsel i Central Park och sedan en väldigt rolig middag och fest efteråt. Denna månad innehöll även några underbara dagar med sol och värme, och som vanligt bjöd den på enorm blomsterprakt.


Månadens Film



Ja, det får bli en favorit i repris. Denna när Lill-Skruttan för första gången upptäcker att hon kan leka med Tazo.


MAJ

Månadens Bild

Besök av vännerna L & L. Underbara dagar. Ena L stannade i över en vecka och andra L en långhelg. Vi hann med en hel del tillsammans och de hann med saker ihop utan mig också. Här är vi på promenad i China Town.


Månadens Film



Jag var ju upp med ena L till Top of the Rock och spanade in utsikten. Här tittar man söderut och ser såklart Empire State Building. Chrytler Buliding är lite skymt av en skyskrapa. Tittar man ännu längre söderut ser man Downtonwn Manhattan.
Eftersom jag även filmade norrut så måste jag ju lägga ut även denna film här (se nedan) så i maj får det bli två filmer.



Här tittar man ut över norra Manhattan och det som dominerar utsikten hitåt är såklart Central Park. Jag tycke dt är så fascinerande att parken är såpass stor som den är. Gigantisk faktiskt. Oftast vistas de flesta endast i de södra delarna av Parken, men jag tycker egentligen allra bäst om de norra. Där är inte så mycket folk och man kan verkligen promenera runt där helt ostört.


JUNI

Månadens Bild

Självklart blir junibilden en från Lill-Skruttans 1-årsdag!


Månadens Film



Jag har inte så många filmer ännu från juni så det fick bli denna när Lill-Skruttan bl a "skedar till" Lipton rejält. Dessutom verkar hon studera operaprogrammet (Metropolitan) väldigt noga. Den är filmad en helgmorgon och är väl lite "långsam". Men jag tycker ändå den var rätt skoj att ha med eftersom man kan se en sådan skillnad mot de första två filmerna. Här kan hon krypa, interagera med katten, bläddra och har börjat att "ge" saker till oss runtomkring. 6 månader för oss är ju nästan inget, men 6 månader för en sådan här liten knott gör ju enormt stor skillnad! Det är sådant jag inte reflekterar särskilt mycket över dagligen, men som verkligen slog mig när jag gick igenom de äldre filmerna i arkivet. Hur mycket hon förändrats och utvecklats Lilla Snorpan!

21 kommentarer:

leopardia sa...

Hehe, Lipton verkar ha lite svårt för att bestämma sig om han ska bita eller slicka Tazo... Kanske inte värt att klappa till på nosen när man blir anfallen så där :)
Ni har ju världens utsikt!
Och sötaste dottern!

Fritt ur hjärtat sa...

Älskar Sverigebilderna och är lika förtjust när Ella leker med Tazo.
(Jag har svarat om Dellert Gör jag det här undrar ju de andra som läst dinfråga...)

KARLAVAGNEN sa...

Fniss, Lipton är ju bara för skön. Så cool med småbarnen. Fast vänta bara Tazo blir större och tar nog mer för sig. Han är snäll Lipton!

Ella är ju jätteduktig! Så farligt med att skeda till Lipton tyckte jag inte det var. Men bra att hon la av och upptäckt sked-musiken när hon viftade på stolen istället.

Nilla sa...

Vilken genomgång! Jättefint inlägg du har gjort. Kul att ha det sparat också. Vi får väl komma ihåg att göra ett i december också :-)

Musikanta sa...

Så underbara bilder och härliga filmer - jag har haft en högtidsstund när jag tittat på allihopa!
Hon är makalöst söt - er lilla dotter!
Många varma kramar/M

underytanjag sa...

Oj va du har jobbat som vanligt! Kul att se! HUR gör du collagen? Kram på dig!!

Jemayá sa...

Det första kolalget från Sverige var helt underbart fint - de andra också, men detta speciellt!! Så DU tar nog också finfina bilder!! Jag ska kolla videona senare, för egentligen sitter jag i sängen och läser en bok nu, då jag äntligen har chansen :), men blev så nyfiken på ditt show and tell, så jag var tvungen att klicka mig hit :). stor kram och tack för fina bilder!

Annika sa...

Vilket fint inlägg med både filmer och bilder!!!
KLART coolt!
Visst är det svårt att bara välja ut en bild. Det var en del kämpande med det, kan jag säga.
Jag har inte tid att titta på filmerna nu, men det ska jag göra sen!
Roligt att ha så många fina dokument över lilla Ella!!
Hoppas att ni har en fin helg uppe i nYC!!!

KRAM!!

Karin sa...

Jättekul att se sex månader av ditt liv på raken! Jag har ju inte haft tid att gå in så mycket på sistone (bara en massa jobb och barn att ta hand om ;-)). Det skulle vara kul att se min lilla R och din Ella "leka" med varandra! Det har verkligen hänt mycket med henne!
kram

Tankevågor sa...

Det här var så roligt att få se och läsa! Jättefint inlägg!
Njuter av bilder och filmer på både härliga katter och lilla charmiga Ella!
// Lisbeth

Saltistjejen sa...

Leopardia,
haha ja de brukar nästan alltid börja med att gosa och sedan slutar det med att någon av dem börjar busa och sedan är de i full gång med att jaga varandra... ;-)
Jo utsikten är fin! Fast tyvärr tänker man inte på den så mycket längre.
Kram!


Fritt ur Hjärtat,
tack vad roligt!
Jag ska surfa in till dig och kolla svaret!
Kramar!


Karlavagnen,
ja han är rolig Lipton! Jättelugn. Tazo är ju livligare men det kan bero till viss del på att han fortfarande är kattunge. Men han är också annorlunda i humöret och modigare och mer "fräck". men också oerhört tålig. Särskilt med Lilltjejen som nu har börjat dra honom i svansen en del...
Kram!


Nilla,
tack!! ja det vore ju jätteskoj att göra samma sak i december faktikt! Har också tänkt på det.
Kram!


Musikanta,
haha vad söt du är!!! :-)
Roligt att du tyckte inlägget var roligt att läsa.
Kram på dig!


underytanjag,
tack!! Du jag har laddat ned programmet "Picasa" från nätet. Det är super för att göra kollage!!! Sedan gillr jag det inte helt och fullt, men tycker det var oslagbart för just dett! Det är gratis.
Kram!!


Jémaya,
å tycker du! Tack! Värmer att du tycker bilderna är fina du som är så duktig att fotografera! Nästan proffset! :-)
Kram och ha en riktigt bra helg och senare resa!

mammigranten sa...

Vad söta dina katter är!
Blir lite avis på er som har husdjur. Saknar mina hundar såå mycket ibland... MEn jag vet ju att de har det bra där de är nu, en är en vacker stjärna på en klar himmel, en lever gott bland berg och djupa dalar i norra Norge.

Visst ska du kolla in True Blood.
Kanonbra serie! Blir väldigt avis på Skarsgårds braiga uttal bara, tänk om man kunde prata engelska så bra;)
Gillade Twilight massor och längtar efter 2:an men den är ju lite av en försiktig tonårsfilm och True Blood är ju mer av en småsnuskig vuxen variant.
Men bra är den! Jag såg avsnitt 7 igår, så 5 kvar på denna säsongen.

Härliga bilder,vad hon växer sessan. Så söt! Synd att hon inte är lite äldre då han hon kunna få ärva lite kläder efter Wilda, men det är ju lite långt emelllan dem i ålder...
Kram

Lena sa...

Härliga bilder! Kul att se vad som hänt det senaste halvåret! Ha en bra helg!

Saltistjejen sa...

Annika,
tack! Kul att du gillade det och att jag fick "godkänt" med tanke på att jag j fuskade lite och hade med kollage med fler än en bild. Det är ju betydligt mer sport att BARA ha EN bild som reglerna egentligen var. ;-)
Kramar!


Karin,
nej det blir ju lätt så. Men det är skoj att du tittade in nu!
Du jag tror de skulle kunna leka på rätt bra med varandra m de fick chansen!
Har du fler bilder på R så får du gärna skica nägra via emailen! Vore skoj att se hur han växt!
:-)
Jättebamsekramen!!


Londongirl.
tack! kul att du tyckte det var roligt att följa med mitt senaste halvår! :-)
kram!


Mammigranten,
ja vi tycker såklart att våra katter är de finaste som finns, haha! ;-)
Förstår att du saknar era hundar även om de som du säger har de bra där de är nu. Men husdjur är ju något väldigt speciellt. Vi är jätteglada över katterna och särkslt nu med Ella.
Aha, så NU MÅSTE jag bara hyra True Blood på netflix!!!!! :-)
Vad gullig du är som tänkte å kläder till vår lilla tjej.
I vilket fall vore det skoj att träffas någongång när ni har vägarna förbi NYC igen!
kraaam!


Lena,
tack! Vad skoj att du tyckte om inlägget!
Hoppas du får en skön helg du med!

Anna, Fair and True sa...

Lite fusk ja, med både flera bilder OCH filmer! :) Fast jag hade inte fattat att det skulle vara en bild per månad så...

Jättefina bilder från Skåne i januari! Som jag skrev hos Fritt ur hjärtat så hellre vinter och kallt än det här hällregnandet vi har nu!

Jag vill verkligen ha en katt, och en abyssinier (som jag upptäckt på riktigt genom er)! Peters syster är ju allergisk men han har sagt att vi kan skaffa en ändå i framtiden. Just den rasen ska ju vara lite bättre för allergiker i alla fall.

Ja, sex månader är ju lång tid i en bebis tid! För oss är det ju inte direkt någon "biggie". Kanske ett nytt grått hårstrå men det är allt! :)

Suzesan sa...

Tänk att tiden gått så fort. Ja det är ju stor skillnad för en Lill-Skrutta. Haha som hon tjongar til Lipton.

Jag skrattade åt i sista klippet hur hon sitter med foten och ena tån vrider hon. Verkar vara tänkar-tå focusering det där:)

Hon är ju såååågullig.
Har jag sagt det förut eller?!*asg* Tål upprepas;)
Ha en bra dag
Kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
hahaha havisst fuskade jag lite, ;-)
ja vinter är riktigt härligt tycker jag OM och NÄR den är fin. Höt torr luft och rimfrost, is och/eller snö det gillar jag! Men hoppas ni får bättre väder snart. Vi också för här har det regnat mer än vanligt de senaste veckorna...
Å så ni funderar på en aby!!! Ja, ag har ju bara gott att säga om den rasen såklart. och det där med allergier så har jag insett att flera allergiker som varit här säger att de inte alls känt av katterna alls eler särskilt mycket. Så de är nog rätt bra om man känner ngn som är allergisk.
Kram!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
hahaha havisst fuskade jag lite, ;-)
ja vinter är riktigt härligt tycker jag OM och NÄR den är fin. Höt torr luft och rimfrost, is och/eller snö det gillar jag! Men hoppas ni får bättre väder snart. Vi också för här har det regnat mer än vanligt de senaste veckorna...
Å så ni funderar på en aby!!! Ja, ag har ju bara gott att säga om den rasen såklart. och det där med allergier så har jag insett att flera allergiker som varit här säger att de inte alls känt av katterna alls eler särskilt mycket. Så de är nog rätt bra om man känner ngn som är allergisk.
Kram!

Saltistjejen sa...

Suzesan,
javisst är det så. Tdien rusar ofta fram men man märker det inte så mycket på sig själv men självklart på små barn. och ja hon har börjat intressera sig mycket för sina fötter och tår också. :-)
Hoppas nu du får en riktigt bra vecka!
Kramar!!

Västmanländskan sa...

Åh, vilket härligt halvår ni har haft! Små många mysiga stunder med er lilla tjej.

Saltistjejen sa...

Västmanländskan,
jo det har verkligenv arit ett bra halvår!! hoppas att fortsättnigne på året blir minst lika bra så kommer man minnas 2009 med glädje.
kramar!