onsdag, juni 15, 2011

Härlig sommardag och skön sommarkväll

Idag har vädret varit alldeles perfekt! Runt 26 grader, solsken och torr luft. Som en underbar svensk sommardag skulle man kunna säga. Jag tog mig en ledig dag, arbetslös som jag ju egentligen är, och gick till Central Park. Köpte bagels och kaffe med mig på vägen och sammanstrålade med K. Tyvärr var hon tvungen att gå hem strax efter att vi ätit upp vår lunch för de ringde från dagis, men jag stannade kvar. Hade med mig min bok så det blev ett par sköna timmar på min picknickfilt. Jag min bok och min iPhone. Härligt!

Mina icke-pedykyrerade fötter njuter av friheten.

Ett tag var det detta jag såg.

Flera var ute och njöt av vädret.






Nu under kvällen har vi passat W en stund. Det hela gick strålande. Både han och Lill-Skruttan var på sina bästa humör och de lekte hur bra som helst tillsammans. Det var en ren fröjd att se och höra! Först var vi hemma hos oss och som alltid ville W först "Play with trains". Senare gick vi ner en stund på vår bakgård också och där träffade vi både E och O. Kvällen var en sådan där helt underbar sommarkväll. Alldeles lagom ljummen men inte för het eller fuktig. En härlig kväll på alla sätt och vis.






Imorgon ska det bli utflykt för barnen i Orange Room. Det kom ett email häromdagen där det stod att de nu under sommaren skulle göra en del utflykter om vädret tillåter. Så lärarna ville att alla skulle ha med sig egna ryggsäckar så att de kan bära med sig sin matsäck. Jag tycker det är jätteroligt att de gör sådana här lite längre "outings" också. De har redan tidigare under våren varit en gång till Central Park. Och i höstas gjorde de en utflykt med buss till en djuraffär ca 20 block norrut. Jag tänkte följa med imorgon på utflykten faktiskt. Hoppas bara att det går bra efteråt så att Lill-Skruttan inte blir alltför ledsen då jag går därifrån. Det är lätt hänt att barnen blir väldigt ledsna om de vanliga rutinerna rubbas. Alltså rutinerna som innefattar "hejdå till mamma och/eller pappa". Vi får se hur det går imorgon. Under kvällen pratade jag med Lill-Skruttan om morgondagen och att jag skulle följa med på själva utflykten men sedan inte kunde vara kvar med dem. Hon sa att hon förstod så jag hoppas som sagt det ska gå bra. "Vi ska se" som Lill-Skruttan själv brukar säga om saker hon inte riktigt vet hur de ska bli.

21 kommentarer:

Västmanländskan sa...

Vilken mysig dag!

Desiree sa...

Vilken underbar dag. Sådana dagar som man bord unna sig oftare om det gick. Fortsätt njuta av det fina vädret och hoppas att det blir en fin och lyckad utflykt med dagis imorgon.
Kram!

Annika sa...

Var tvungen att snabbt, snabbt scrolla förbi din första bild idag...
YOu know me...
Japp, men hemma hade nog många tyckt att det varit för varmt, haha.
You know how the story goes.
Men visst är det ljuvligt med dessa dagar då det är runt 25, torrt och soligt.
Idag regnar det här, känns hurvigt med bara 18 grader.

Härlig dag du fick igår iaf!
Hoppas att dagen idag blir lika bra.
KRAM!!

Anonym sa...

Hej,
En underbar dag i NYC hade jag också i går och en trevlig middag tillsammans med dottern. Vi satt ute vid Union Square, en helt perfekt kväll. Känns underbart att vara tillbaka i NJ (5 år här och 2½ år i WI)och ha möjlighet att ta tåget in till favoritstaden.

Bea nu i NJ (som "lånade" ditt Lucia You tube klipp)

Saltistjejen sa...

Västmanländskan,
ja det var en riktigt sln dag! :-)


Desiree,
ja det är så skönt när man kan få sådana guldkornsdagar ibland.
Kram!


Annika,
hahaha ja jag tänkte faktiskt på dig när jag hade lagt ut bilden. Men så tänkte jag att du skulle klara att scrolla. :-)
Hemma tycker många att det är för varmt när det är upp mot 30 grader men jag kan på sätt o vis förstå för här har man ju AC om man känner att man behöver det. Det finns ju inte alls hemma på samma vis. Här har det varit riktigt fint även idag. Men imorgon spås det regn.
Kraaaam!


Bea,
härligt att ni var här och njöt av den fina kvällen ni med! och skönt att ni nu är tillbaks i NJ! Nära till både NYC och till dottern! :-)
Kram!!

olgakatt sa...

Haha, att terra Annika så med dina fina fötter!
De här videoklippen kan jag se och tycker mig känna igen vissa faces. Härliga ungar. Skulle träffat gudbarn igår men storebror blev sjuk så vi ställde in.

Charlie sa ... sa...

Finfint! Central Park är....bäst! Älskar den parken. Gillar när du fotar med hipstamatic (antar jag att det är)

"Vi ska se"---jättegulligt!

Kram!

Saltistjejen sa...

olgakatt,
haha japp jag visste att Annika skulle reagera men tänkte att hon fick scrolla ner. :-)
jag har ändrat inställningen för ballerinafilmen nu också så den borde fungera. I inlägget nedan alltså.
Kram!!


Lotta,
ja Central Park är en favoritplats helt klart! Och hipstamatic är kul! De första fotona är dock tagna med camera+ på iPhonen.
Kramis!

Fröken fräken sa...

Åh vilka underbara bilder, här är det inte så varmt, måste fortfarande ha varm tröja och jeans på sig. Jag gillar även din picnic filt, hade jag en sån skulle jag också ha picnic. Men ni ser ut att ha det härligt iallafall.

Trillingnöten sa...

Vilken härlig dag! Längtar till min egen semester nästa vecka nu :) Som tur är så är vädret lite mindre roligt här just nu, annars skulle jag fått spunk av att få sitta inne och jobba! haha..
Kul med utflykter för barnen! det blir ju lite extra roligt. Har förskolan stängt nåt under sommaren eller är den öppen?
Kram

Mallis in real life sa...

Underbart! Här väntar vi bara på sommaren som verkar ha tagit en paus för tillfället.

Kram

Millan sa...

Ah det ser superarligt ut att ligga och ta det lugnt i parken i solen! Snalla skicka hit lite sol innan jag blir galen!

Hoppas utflykten blir rolig! Just det dar att inte kunna folja med pa skolutflykter etc ar nagot jag sorjer nar jag jobbar. Jag forsoker sa gott det gar att ga tidigare for att kunna se upptradanden etc, men att ga hela dagarn gar for det mesta inte :-(. Kram

Saltistjejen sa...

Fröken Fräken,
ja det har varit ett par härliga dagar här nu, men inatt var det ett rejält åskväder. Picknickfilten är bra. Har köpt den här och man kan lätt vika ihop den till en "väska" och ta med sig i ett axelband. Smidigt och smart. :-)
Hoppas ni får sommarvärme snart ni också!
Kram!


Trilingnöten,
jag förstår verkligen att du längtar till sommarlovet! Så härligt med långledigt. Och nej dagiset här har bara stängt under ca 2 veckor om året. En runt jul och en sista veckan i augusti. Och då jobbar lärarna fö det är sk "work week", men dagiset är stägnt för de renoverar då och gör om till hösten. Det är nämligen veckan mellan "gamla rummen" och "nya". alltså när man börjar i september igen så börjar barnen i sina nya rum.
Kram!


Mallis,
hoppas den snart kommer tillbaks till er sommaren!!
Kram!


Millan,
det var verkligen härligt. Alldeles lagom varmt också. Nu idag är det fuktigt igen. Det åskade rejält tidigt i morse.
Gårdagens utflykt var väldigt rolig att få vara med på! Och som "utan jobb" känns det extra bra att man då kan ta vara på den tid man ändå har "fri" nu. När man sedan jobbar lär det bli så annorlunda och jag försöker att ta vara på tiden nu.
Kramar!

Anonym sa...

Nu har jag just surfat hit och tittat på dina sommarbilder för tredje gången. SÅ vackert. Och vad urgulliga ungarna är när de leker med tåget!!

Saltistjejen sa...

Suddrik,
tack! ja de är så himla goa när de leker tillsammans!
:-)

olgakatt sa...

Nix, ballerinorna funkar tyvärr fortfarande inte! Det var ena privata ena!

Har Ella firat färdigt nu eller har hon efterslängar av birthday cake liksom förra året? Fast nu begriper hon ju så mycket mer och det var säkert jättebra och jättekul att få fira ihop med em kompis. Med var sin fenomenal tårta!
Nästa år kan de bägge två säkert få till ljusutblåsningen också. Sånt måste man öva på liksom att snyta ut näsan när man är snorig, haha.

Saltistjejen sa...

olgakatt,
men vad KONSTIGT!!!
Du får se dem en annan gång. Kanske kan jag få det att fungera eller kanske kan jag skicka filmen på ngt vis?
Nu är hon färdigfirad. Haha, hon fick ju faktiskt inte mindre än TRE tårtor och firningar denna gången! Nästa år kommer det inte bli lika mycket...! ;-)
Och ljusblåsningen är lite trixig. Fast de kan oftast göra det när det inte är så stor anspänning som vid de här ögonblicken av F-ö-d-e-l-e-d-a-g..! :-)
Kram!

olgakatt sa...

NU funkar det, tack! Ljuvliga små damer som vet precis vad balett går ut på! Man ska inte tro att något går dem förbi fast de är små!!

Saltistjejen sa...

olgakatt,
vad BRA!!! Haha nej visst har de förstått! ;-)
Kram!

Bejla sa...

Vilken härlig parktur! *drömmer mig bort* Och kul att dagiset fixar med sådana utflykter. Läser vidare, du har ju kanske skrivit om hur det gick...

Saltistjejen sa...

Bejla,
ja det är super med dagiset och att de gör lite "längre" utflykter med barnen!